GRATIS FRAGT PÅ ALLE ORDRER OVER 749 KR.
GRATIS FRAGT PÅ ALLE ORDRER OVER 749 KR.
Dag-til-dag levering
Afhent samme dag
Opskrift på Dampede muslinger i rød carrysauce med limeblade og ingefær

Dampede muslinger er en lækker ret, som både er nem og hurtig at lave, og smager fantastisk med lidt hvidvin til! . Blåmuslinger er blandt andet kendt for den franske klassiker moules frites, som er populær i mange danskers hjem. 

Friske blåmuslinger til maden

Hos Hanstholm Fisk & Skaldyr har vi altid friskfanget blåmuslinger, klar til dig og dine nærmeste. Kødet i blåmuslinger har en god lang sødme med en let bitter eftersmag. Hos Hanstholm Fisk & Skaldyr kan du få danske blåmuslinger året rundt, så der er ingen begrænsning på, hvor ofte du kan få denne lækre ret.

Blåmuslinger 1 kg
På lager
55,00 kr.

Sådan laver du dampede muslinger

Vores kok, har udviklet en opskrift på dampede muslinger i rød carrysauce med limeblade og ingefær. Denne opskrift smager fantastisk, så skal du have friskfanget muslinger til aften, eller når familien og vennerne kommer på besøg, så er den her opskrift et forsøg værd. Du kan eventuelt tilføjet pommesfrites, det er en sikker vinder til denne ret. 

Her får du den bedste opskrift på dampede muslinger i rød carrysauce med limeblade og ingefær, som både er nem at lave og smager fantastisk. 

Ingredienser
  • 3-4 kg muslinger vasket og renste for skæg
  • 1 dåse kokosmælk
  • 2 dl hvidvin
  • 5-6 stk friske limeblade (tørrede kan også bruges, men så 10 stk i stedete)
  • 2 spsk revet ingefær
  • 2 stk fintsnittet gulerod
  • 2 stk finthakket skalotteløg
  • 1/2 knoldselleri skåret i tern 1x1 cm
  • 1 stk porre skåret i ringe 2-3 mm
  • 2 fed hvidløg finthakket
  • 2-4 tsk rød karrypasta (juster selv til den ønskede styrke)
  • Salt & peber
Fremgangsmåde
  • I en stor gryde kommes en stor klat smør og de snittede grøntsager samt limeblade tilsættes og sauteres til de er møre og blanke. Tilsæt herefter hvidvin og kog det op så alkoholen forsvinder. Kom herefter de rensede muslinger i gryden og damp dem under låg til de akkurat åbner sig. Vend dem undervejs så skallerne får lettere ved at åbne sig.
  • Tag muslingerne op af væsken og sæt dem til side og hold dem lune. Tilsæt nu kokosmælken og reducer den lidt, så den bliver lidt tykkere og kraftigere. Smag til med den røde karrypasta samt salt og peber.
  • Kom herefter muslingerne op i gryden igen, og vend det hele sammen.
  • Kokketip! Kom evt. en god portion hakkede krydderurter i muslingerne sammen med kokosmælken.
  • Retten er nu klar til at blive serveret, og serveres med godt brød til. Velbekomme!

Køb muslinger online
Køb muslinger online