GRATIS FRAGT PÅ ALLE ORDRER OVER 749 KR.
GRATIS FRAGT PÅ ALLE ORDRER OVER 749 KR.
Dag-til-dag levering
Afhent samme dag
Læs om kuller og køb den online

Om kuller

Kuller er en torskefisk, og den kan blive op til 1 meter lang og veje op til 20 kg. Kuller er en bundfisk, og lever på dybder fra ca. 30 til 300 meter. 

Kuller er sølvgrå og kan kendes på en mørk linje, der løber på siden af kulleren fra hovedet til halen. Et andet kendetegn ved kuller er den mørke plet, der sidder som et fingeraftryk over kullerens brystfinne. 

Kullerens føde består af forskellige bunddyr som orme, bløddyr, pighude, krebsdyr, fiskerogn og fisk. 

Kulleren er i sæson fra maj til September, men er tilgængelig året rundt. 

Hvor fanges kuller?

Kulleren er velkendt i mange farvande, især i det nordlige atlanterhav hvor den er meget velkendt. Herhjemme fanger vi den oftest i Nordsøen Skagerak og kattegat. 

hovedeparten bliver fange med trawl, men den bliver også fanget skånsomt med krog og pil fiskeri. 

 

Er kuller sundt?

Kuller er en mager fisk, som rig på jod og selen, og som styrker vores immunforsvar. 

 

Kuller i køkkenet

Kuller hører til i torskefamilien, og dens kød smager lidt ligesom torskens. 

Kullerens kød er hvidt, magert og oftest er dens kød mere fast end torskens. Flagerne i filéten er lidt mindre end torsken. 

Kuller kan tilberedes på mange måder. Den kan f.eks. paneres og steges i smør på panden. Den kan også grilles, koges eller dampes i ovnen.