Udforsk vores sunde opskriftsunivers her!
Find sund aftensmadinspiration her!
Dag-til-dag levering
Afhent samme dag
0
0,00 kr.
Læs om laks og køb den online

Om laksen

Laksen er en vandrefisk, der kan blive op til 155 cm. og kan veje op til 15 kg. Laksen levetid er på max. 10 år, og dens gydeperiode er fra september til januar. 

Laksen kan genkendes ved at den er slank og har et kort, spidst hoved og tilspidset haleparti. Laksen har oftest en grundtone af sølv på dens krop. Men laksen skifter farve og form alt efter, hvor den er i livet. I havet har laksen en mørk ryg og er ellers sølvblank med spredte sorte pletter. I vandløbet, hvor laksene bliver gydemodne, er de mørkere og mere rødlige.

Laks lever i havet af krebsdyr og forskellige fisk. 

 

Hvor fanges laksen?

Størstedelen af laks i Danmark bliver importeret fra Norsk opdræt. Størstedelen af laks lever i netbure, hvor de bliver fodret til de har den rette størrelse inden de slagtes. 

Færøerne opdrætter også laks, dette er en unik fersk laks som bliver opdrættet i den nordvestlige del af færøerne. Et område hvor iskoldt krystalklart vand er kendetegnet. 

I Danmark kan man fange vild laks i åer som Sjerne, Ribe og Varde Å.

 

Er laks sundt?

Ja, laks er sundt. Laks indeholder meget D-vitamin, som er vigtigt for vores knogler, immunforsvar og vores muskler. Laks er godt for dit hjerte, da fedtstoffer som umættede fedt er godt. Det styrker altså vores hjertesundhed. 

Laks er rig på mange gode næringsstoffer bl.a. omega-3 fedtsyre. Derudover indeholder laks mange proteiner og faktisk er 30% af fedtindholdet i laks sundt for os. 

Laksen i køkkenet

Laks er en populær fisk i køkkenet, også kan dem tilberedes på mange forskellige måder, og er samtidig nem at tilberede. Laks er meget populær i Danmark, og den ligger faktisk top 10 over de mest populære fisk på danskernes tallerken. 

Laksens kød er lyserødt, saftigt og fast også er den mild i smagen. Laks kan tilberedes på uendelige måder uden at blive ødelagt. Du kan eventuelt prøver en af vores opskrifter med laks. 

Ingen varer
Subtotal
0 kr.
Rabatkode
-0,00 kr.
Fragt
85,00 kr.
Total
0,00 kr.
Heraf moms:
0,00 kr.
Betal nemt på Hanstholm Fisk & Skaldyr Betal nemt på Hanstholm Fisk & Skaldyr Betal nemt på Hanstholm Fisk & Skaldyr
Indkøbskurv
Hanstholm Fisk & Skaldyr
0,00 kr.
Kontaktoplysninger
Bruges til at sende opdateringer vedrørende din ordre
Fulde navn
Telefon
Leveringsoplysninger
Hvor skal vi sende pakken hen?
Adresse
Postnr
By
Vælg leveringsdato
Vi tilbyder dag-til-dag levering i hverdage på ordre placeret før kl 13.
Vælg fragt
Vælg betaling