GRATIS FRAGT PÅ ALLE ORDRER OVER 749 KR.
GRATIS FRAGT PÅ ALLE ORDRER OVER 749 KR.
Dag-til-dag levering
Afhent samme dag

Moules Frites er en super populær og lækker ret, som både er nem og hurtig at lave, og smager fantastisk med hvidvin til! Moules Frites er en dejlig ret til festlige lejligheder, eller til en særlig aften med venner eller familie.

Friske blåmuslinger til moules frites

Hos Hanstholm Fisk & Skaldyr har vi altid friskfanget blåmuslinger, klar til dig og dine nærmeste. Kødet i blåmuslinger har en god lang sødme med en let bitter eftersmag. Hos Hanstholm Fisk & Skaldyr kan du få danske blåmuslinger året rundt, så der er ingen begrænsning på, hvor ofte du kan få denne lækre ret. Blåmuslinger er blandt andet kendt for denne franske klassiker Moules Frites, som er en populær ret i mange danskers hjem. 

Blåmuslinger 1 kg
På lager
55,00 kr.

Nem opskrift på Moules Frites

Vores kok, har udviklet den bedste opskrift på Moules Frites. Denne opskrift smager fantastisk, så skal du have friskfanget muslinger til aften, eller når familien og vennerne kommer på besøg, så er den her opskrift et forsøg værd.

Her får du den bedste opskrift på Moules Frites, som både er nem at lave og smager fantastisk. 

Ingredienser
  • 2 kg blåmuslinger
  • 1 stor gulerod revet
  • 1 stort løg hakket
  • 2 fed hvidløg hakket
  • 1 porre skåret i ringe på 5mm
  • 3 dl god hvidvin
  • 0,5 l piskefløde
  • 2-3 stilke timian
  • Skal og saft af en citron
  • 1 dl hakket dild og persille
  • 3 bagekartofler skåret til pommes frites
Fremgangsmåde
  • Retten skal laves i en stor gryde. Muslingerne udvider sig til dobbelt størrelse når skallerne åbner sig. Det er vigtigt de har plads ellers kan de ikke åbne sig ordentligt.
  • Vask/skyl muslingerne grundigt i rigeligt vand. De muslinger som er ødelaget og er åbne skal kasseres.
  • Skær bagekartoflerne ud i pommes frites og vend dem i olie, salt og peber. Kom dem i ovnen eller frituren til de er færdige og sprøde.
  • I en stor gryde kommes en god klat smør og alle grøntsagerne på nær de hakkede urter, og sauteres et par minutter uden at tage farve.
  • Kom herefter hvidvin på og kog det op så alkoholen forsvinder.
  • Kom muslingerne i gryden og læg låg på. Damp muslingerne til de åbner sig, og tag dem herefter op af gryden igen. Pas på ikke at give dem for længe, da de så bliver seje.
  • Kom fløden i og reducer saucen til den har den ønskede smag. Typisk skal det reduceres ca. 20-30% så er den god kraftig og let cremet.
  • Smag til med salt og peber.
  • Kom muslingerne og de hakkede urter op i gryden igen, og vend det hele rundt.
  • Retten er en nu klar til at blive serveret, velbekomme!