GRATIS FRAGT PÅ ALLE ORDRER OVER 749 KR.
GRATIS FRAGT PÅ ALLE ORDRER OVER 749 KR.
Dag-til-dag levering
Afhent samme dag
Kullerfilet

Kullerfilet er en rigtig lækker fisk, som minder meget om torsken. Kullerfilet smager helt fantastisk og kan indgå i et væld af retter. Vores kok har udviklet en velsmagende og nem opskrift på på stegt kullerfilet med sauce nagé og grillet spidskål. 

Frisk kullerfilet til maden

Hos Hanstholm Fisk & Skaldyr har vi altid friskfanget kullerfilet, klar til dig og dine nærmeste. Kullerfilet er en lækker hvid fisk, som er velkendt i blandt andet retten Fish & Chips, men den kan også tilberede i ovn, på grill og på en pande, som i denne opskrift.

Kullerfilet 1 kg
På lager
149,00 kr.
215,00 kr.

Sådan tilbereder du kullerfilet (ingredienser + fremgangsmåde)

Vores kok, har udviklet en nem opskrift på stegt kullerfilet med sauce nagé og grillet spidskål. Denne opskrift smager fantastisk, så skal du have kullerfilet til aften, eller når familien og vennerne kommer på besøg, så er den her opskrift et forsøg værd. 

Her får du den bedste opskrift på stegt kullerfilet med sauce nagé og grillet spidskål, som smager helt fantastisk. 

Ingredienser
  • 200g kullerfilet pr person skåret i portionsstykker a 100g
  • Godt ½ flaske hvidvin
  • 2 fintsnittede gulerødder
  • 1 stort finthakket løg
  • 1 spidskål
  • Evt. en knivspids safran eller en lille stjerneanis
  • Ca. 150g smør
  • Salt og peber
Fremgangsmåde
    Kullerfilet
  • Krydr dem godt med salt og peber og steg dem i neutral olie på den side skindet har siddet på, først ved middel/høj varme under lidt pres – herefter middel /lav varme til stykkerne er hvide i kanterne og kødet er lunt på toppen.
  • Kom en klat smør og et knust fed hvidløg på panden og vend dem kort max 30 sek. – øs lidt af det brusende smør over fisken inden i tager dem af panden.
  • Sauce nagé
  • Kom gulerødder, løg, hvidvind og evt. en knivspids safran eller en lille stjerneanis i en gryde og reducer vinen til knap det halve.
  • Sigt grøntsagerne fra (gem dem) og kog væden op igen, pisk den herefter op med smør til den tykner og bliver cremet, den må ikke koge når i kommer smørret i, kom de lune grøntsager i og smag til med salt og peber og evt lidt citron hvis den mangler syre.
  • Saucen kan sagtens laves klar om eftermiddagen – lad væden stå i kasserollen og giv grøntsagerne et skud i mikro ovnen inden i kommer dem i saucen igen. Saucen skal ikke være brandvarm når i serverer den.
  • Ovn grillet spidskål
  • Rens spidskålen og fjern de yderste løse blade og skær den i både.
  • Vend dem med lidt god olie, salt og peber, evt lidt knust hvidløg og citronskal.
  • Bag dem herefter i ovnen ved 220/225 grader i 7-10 min – de skal være møre og al denté i den tykke del og kanterne må godt være lidt brankede.
  • Man kan vælge at servere retten med gode kogte kartofler eller en god rustik salat og brød.Er yder bladene fra spidskålen fine kan man sagtens fintsnittet dem og bruge dem til en rå marineret kålsalat – evt. med lidt god feta, frisk æble og ristede nødder på.
  • Retten er nu klar til at blive serveret. Velbekomme!

Opskrift på kullerfilet
Opskrift på kullerfilet