GRATIS FRAGT PÅ ALLE ORDRER OVER 749 KR.
GRATIS FRAGT PÅ ALLE ORDRER OVER 749 KR.
Dag-til-dag levering
Afhent samme dag
Læs om rødspætten og køb den online

Om rødspætten

Rødspætten er en højrevendt fladfisk, som betyder at fiskens højre side vender opad. Begge øjne på rødspætten sidder som regel på fiskens højre side, og munden på rødspætten er lille og så har den tykke læber. 

På oversiden er rødspætten oftest brunlig med et grønligt skær, og med pletter som enten er rødlige eller orange. På undersiden er rødspætten hvid. Bag øjnene på rødspætten sidder en buet række af 4-7 benknuder. 

Rødspætten lever på sandet eller blandet bund fra kysten og ud til ca. 200 meters dybde. Rødspætten er en fladfisk som lever overalt i de danske farvande. De unge rødspætter findes på lavt vand, hvor imod de voksne er at finde på dybere vande. Rødspætten kan blive op til 100 cm. lang og veje op til 7 kg. 

Rødspætten lever primært af børsteorme, små krebsdyr, småfisk og tyndskallede muslinger. Store rødspætter kan spise småfisk. 

 

Hvor fanges rødspætten?

Rødspætten fanges i alle danske farvande, men fanges primært nær kysten da den lever på bunden.

Rødspætten fanges oftest med garn eller trawl. 

 

Er rødspætten sund?

Rødspætten er sund. Den er rig på jod og selen, som er med til at styrke vores immunforsvar. Rødspætten indeholder en masse vitaminer og næringsstoffer som er vigtige for os mennesker.

Rødspætten indeholder D-vitamin, som er med til at styrke vores immunforsvar og knogler. Samt omega-3 fedtsyre.

Rødspætten er en mager fisk, og kan derfor være med til at holde den slanke linje. Det kan den fordi, at den har et højt proteinindhold, og samtidig et lavt kalorie og fedtindhold. Et højt proteinindhold er med til at øge din mæthedsfornemmelse. 

 

Rødspætten i køkkenet

Rødspætten er en meget eftertragtet fisk, og den kan bruges til mange forskellige retter. Rødspætten kan tilberedes på mange forskellige måder, hvilket også er med til at gøre fisken så populær. Rødspætten kan steges, dampes, bages og grilles. Der er altså mange muligheder for at tilberede en rødspættefilet. 

Rødspætten har lyst, fast og magert kød, og den har en meget mild fiskesmag.