GRATIS FRAGT PÅ ALLE ORDRER OVER 749 KR.
GRATIS FRAGT PÅ ALLE ORDRER OVER 749 KR.
Dag-til-dag levering
Afhent samme dag
Opskrift på Rødspættefilet med persillesovs og kartofler

Rødspætten er en klassiker på frokost- eller aftensmadsbordet i de fleste danskers hjem. Rødspætten er en stor favorit blandt familier, og er noget som både børn og voksne ofte kan lide. Mulighederne er mange, når det kommer til opskrifter og retter med rødspættefilet.

Denne opskrift smager fantastisk, så skal du have friskfanget rødspættefilet til julebordet eller frokostbordet, så er den her opskrift et forsøg værd. 

Frisk rødspætte til maden

Hos Hanstholm Fisk & Skaldyr har vi altid friskfanget rødspættefilet, klar til dig og dine nærmeste. 

Rødspætten har lyst, fast og magert kød, og den har en meget mild fiskesmag. Er du en af dem, som ikke er så vild med fisk, fordi du synes de smager for meget af hav, så er rødspætten et godt valg. Den er nemlig meget mild i smagen. 

Rødspættefilet u. skind 1 kg
På lager
245,00 kr.

Ingredienser til rødspættefilet med persillesovs 

Vores kok har udviklet en simpel og velsmagende opskrift på rødspættefilet med persillesovs og kartofler. Rødspætten er en meget eftertragtet fisk, og kan bruges til mange forskellige retter. Rødspætten kan tilberedes på mange forskellige måder, hvilket også er med til at gøre fisken så populær. Rødspætten kan steges, dampes, bages og grilles. Der er altså mange muligheder for at tilberede en rødspættefilet. 

Her får du den bedste opskrift på rødspættefilet med kartofler og persillesovs som både er nem at lave og smager fantastisk. 

Ingredienser
  • 1 kg rødspættefilet
  • 1 kg kartofler
  • 1-2 dl hakket persille
  • 0,4 l fløde
  • 0,4 l mælk
  • 1 spsk smør
  • 1 spsk mel
  • Evt. en bouillonterning
  • Salt & peber
Fremgangsmåde
  • Skræl kartoflerne og kog dem i rigeligt vand tilsat godt med salt. Kog kartoflerne til de er al dente og lad dem derefter trække i vandet til de er møre.
  • Skyld rødspættefileterne og vend dem i æg, mel og rasp samt krydr med salt og peber.
  • Opvarm en pande med rigeligt smør, og steg rødspættefileterne i ca. 2 min. på hver side.
  • Smelt smør i en gryde og tilsæt mel og 'bag' det af under omrøring i 1-2 min. Kom mælk og fløde ved, og kog det sammen.
  • Tilsæt den hakkede persille og evt. en lille bouillonterning for lidt mere kraft.
  • Er sovsen for tyk, kan den justeres med lidt kartoffelvand. Er den for tynd kan den jævnes med lidt ekstra maizena
  • Husk at smage både sovsen og fisk til med salt og peber.
  • Retten er nu klar til servering. Velbekomme!

Køb rødspættefilet online
Køb rødspættefilet online