GRATIS FRAGT PÅ ALLE ORDRER OVER 749 KR.
GRATIS FRAGT PÅ ALLE ORDRER OVER 749 KR.
Dag-til-dag levering
Afhent samme dag
Læs om kulmule og køb den online

Om kulmule

Kulmulens navn kommer af dens sorte mund. Kulmulen er en langstrakt fisk, og kan blive op til 140 cm. lang, og vejer op til 15 kg. 

Kulmulens farve er sølvgrå med hvid bug og mørkplettet ryg. Kulmulen har en stor mund og store øjne, samt underbid og lange spidse tænder. Kulmulen har både en kort og en lang rygfinne og en lang gatfinne. Kulmulen har ikke skægtråd, hvilket er modsat torsken som har. 

Kulmulen lever på 50 til 500 meter dybt vand. Om dagen holder kulmulen sig ved bunden, men om natten jager den i de frie vandmasser. Kulmulen lever af at spise små stimefisk. 

Hvor fanges kulmulen?

I Danmark fanges kulmulen hovedesageligt i nordsøer og skagerak. i Atlanterhavet kan den fanges fra norge og island også helt ned til vestkysten i den nordlige del af afrika. Kulmulen fanges bl.a. med snurrevod, garn og trawl. 

Er kulmule sundt?

Kulmulen er en mager fisk, som er rig på selen og sunde fedtsyrer. Derudover er kulmulen også rig på kalium og kalcium. 

Kulmule i køkkenet

Kulmulens kød er hvidt og mildt i smagen og har mindre flager ens torskens kød. Kulmulen kan tilberedes på mange måder, den kan koges, dampes, steges, røges og laves i ovnen. Der er altså mange muligheder for tilberedninger med en kulmule. 

Kulmule minder om torsk, men den er mere fast og saftig i kødet og det siges derfor af mange at kulmulen er en lidt finere spisefisk.