Blåmuslingers skal er blåsorte. Skallerne har koncentriske striber og kan være beklædt af rurer. Blåmuslinger findes i klynger på havbunden, men sidder også på pæle, sten og høfder. Blåmuslinger kan samle sig i banker med op til 12.000 individer på en kvadratmeter. Blåmuslinger ånder ved gæller, og de fleste blåmuslinger lever, hvor vandet er iltrigt.
Blåmuslinger er den mest almindelige musling i Danmark. Blåmuslinger lever af af at filtrere plankton fra vand, som suges ind med deres ånderør.
I Danmark fanges blåmuslingerne hovedsageligt i Limfjorden og i kattegat. Det er også muligt at fange blåmuslingerne i andre
Blåmuslinger fanges med et trawl som skaber havbunden og på den måde fanger muslingerne.
Blåmuslinger er rige på næringsstoffer som omega 3-fedtsyre, hvilket er gode for hjernen. Derudover indeholder blåmuslinger også jern, der gavner blodproduktionen. Muslinger er altså en fantastisk kilde til stoffer, som fremmer præsentationen. Indholdet af kvalitetsprotein og jern er nemlig højt, hvilket er godt for din sundhed og restitution.
Blåmuslinger har en god lang sødme med en let bitter eftersmag. Der er flere forskellige måder at tilberede blåmuslinger på, og det smager fantastisk i den franske klassiker af en ret, som hedder moules frites. Dampede blåmuslinger er et hit, og du kan eventuelt prøver vores opskrift på dampede muslinger i rød karrysauce med limeblade og ingefær.