GRATIS FRAGT PÅ ALLE ORDRER OVER 749 KR.
GRATIS FRAGT PÅ ALLE ORDRER OVER 749 KR.
Dag-til-dag levering
Afhent samme dag
Kogt Hummer

Hummer er en delikatesse, som er fantastisk på en sommeraften såvel som til nytårsmenuen. Hummer er en luksuriøs råvare, og smager rigtig godt. Prøv denne velsmagende opskrift på kogt hummer med salat og urtedressing, næste gang du skal forkæle dine gæster lidt ekstra meget. 

Tilberedning: Afliv hummeren ved at føre en spids kniv gennem hummerens hoved. Hummeren koges i saltet vand i ca. 5 min. Herefter tages hummeren op og afkøles. 

Frisk hummer til maden

Hos Hanstholm Fisk & Skaldyr har vi altid friskfanget hummer, klar til dig og dine nærmeste. Hummerens kød er fast og magert. Hummeren kan tilberedes på mange måder, bl.a. på grill eller på et skaldyrsfad. Vores levende hummer er enten danske hummere fra Hanstholm Fiskeauktion eller canadiske hummere, som er importeret.

Hel hummer 500 g
På lager
320,00 kr.

Sådan tilberedes hummeren

Vores kok har udviklet en simpel og velsmagende opskrift på kogt hummer med salat og urtedressing. Denne opskrift smager fantastisk, så skal du have hummer til aftensmad, eller når familien og vennerne kommer på besøg, så er den her opskrift et forsøg værd. 

Her får du den bedste opskrift på kogt hummer med salat og urtedressing som både er nem at lave og smager fantastisk. 

Fremgangsmåde og ingredienser til kogt hummer

Ingredienser
  • Hel hummer
  • Frisk dild
  • 1 citron
  • Laurbærblade
  • Hele peberkorn
  • Koriander
  • 2-3 fed hvidløg
  • Salt
  • Urtedressing
  • 150 g creme fraiche
  • 50 g mayonnaise
  • 1 tsk citronsaft
  • ½ bdt dild
  • ½ bdt purløg
  • Salt & peber
Fremgangsmåde
  • Den hele hummer flækkes i hovedet med en stor skarp kniv i et kraftigt hurtigt ryk fra krydset oven på hovedet og frem ad mod næsen.
  • I en gryde med rigeligt vand tilsættes godt med salt, frisk dild, en hel citron skåret over, et laurbærblad, hele peberkorn, hel tørret koriander og 2-3 fed hvidløg.
  • Kog det hele op og kom hummeren i vandet, og lad den koge i ca. 5-7 minutter.
  • Sluk herefter gryden, og lad hummeren trække i vandet i minimum 30 min. Tag den herefter op og lad den køle helt af.
  • Flæk hummeren på langs, og giv kløerne et dask med en stor kniv så de kan pilles.
  • Urtedressing
  • I en skål tilsættes creme fraiche, mayonnaise, citronsaft.
  • Hak purløg og dild fint, tilsæt til dressingen og smag den til med salt og peber.
  • Server kogt hummer med en god hjemmelavet salat, og lidt brød til.
  • Retten er nu klar til at blive serveret, velbekomme!

Kogt Hummer
Kogt Hummer